Prezentációkészítés a gyakorlatban

PowerPoint – LibreOffice 5 – Prezi

7 leckés online tanfolyam

Jelentkezés

Időpont

2017. július 31-től 7 héten át (heti 1 lecke)

Szerző

Dr. Pétery Kristóf - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa, több mint 1800 elektronikus, informatikai témájú szakkönyv (többek között az Excel, Word, Acces, PowerPoint biblia) szerzője

 

Tematika

1. lecke: Alapfunkció, képernyő elemei, fájlkezelés, nézetek

Ebben a leckében tárgyaljuk a PowerPoint alkalmazási területeit, a program indítását, a felhasználói felület elemeit, használatát, testreszabását, vagyis munkastílusunknak megfelelő átalakítását. Bemutatjuk a különféle megjelenítési üzemmódokat. Ismertetjük a bemutató-készítés menetét, szempontjait. Mindez hogyan oldható meg az Office 365 használatával? Mik a különbségek (új előfizetési rendszer stb.)?

2. lecke: Prezentáció létrehozása, dia beszúrása, diaelrendezés módosítása

Ebben a leckében ismertetjük a szöveg bevitelét, bemutató kezelését normál és vázlat nézetben. Hogyan oldhatjuk meg ezeket a nyílt forráskódú szoftverekben, például a LibreOffice 5 Impress programjával?

3. lecke: Formázás, szöveg, képek, vonaltípusok, objektumok módosítása

Ezek típusától függően is beállíthatók egyes tulajdonságaik, de több tulajdonság az eltérő objektumokon is hasonló módon alkalmazható. LibreOffice 5 Impress megoldások.

4. lecke: Grafika, táblázatok, diagramok alkalmazása

Tárgyaljuk ezek kialakítási módját, alkalmazási területeit. Kitérünk az Office 2016-ban, illetve az Office 365-ben megjelent új diagramtípusokra is.

5. lecke: Diavetítési effektusok, a bemutató lejátszása

A bemutató lejátszásával kapcsolatos tudnivalókat mutatjuk be, köztük az Office 2016-tal megjelent előadói nézetet. A Microsoft felhős megoldása. Együttműködés a OneDrive meghajtón keresztül. Kapcsolat fenntartása okos eszközökön. Az Office PowerPoint mobilapp (elérhető iOS, Android és Microsoft rendszereken is).

6. lecke: Bevezetés a Prezi használatába

Miben más? A Prezi (Prezi.com) online elérhető, flash alapú, bemutató készítő szoftver, mely ráadásul magyar termék (2007). Az ötletet, témát helyezi a középpontba, körülötte, az asztalon rendezi el a kapcsolódó tartalmakat (a bemutatóban megjeleníthető multimédiás elemeket). Jelenleg már több mint 75 milliónyian használják. Lineáris gondolkodás helyett gondolati térkép. A prezentációkészítés lépései. A vizuális koncepció.

7. lecke: Prezi készítése

Elkészítünk egy egyszerű prezentációt lépésről lépésre. A téma egy mindenkit érint(het)ő kérdés, egy ház felépítése.

 

 

Részvételi díj

 

Kedvezmény mértéke

Részvételi díj/fő

Listaár

-

39 900 Ft

Csoportos jelentkezés esetén a 2. fő kedvezménye

-10%

35 900 Ft

Csoportos jelentkezés esetén minden további jelentkező kedvezménye

-15%

33 900 Ft

Az áraink nettó árak. Csoportos jelentkezés esetén a számlán a kedvezménnyel csökkentett összeg kerül feltüntetésre. Amennyiben kuponos kedvezménnyel rendelkezik a kupon kódot a megjegyzés mezőben tüntesse fel a kedvezmény érvényesítéséhez. A kedvezmények nem összevonhatók, de minden esetben a jelentkező számára legkedvezőbb opciót vesszük figyelembe.

 

Információ:

Amennyiben a képzéshez kapcsolódóan tartalmi jellegű kérdése van, keresse Tas Mártát a +36 1 273 2090-es számon vagy a tas@forum-media.hu e-mail címen!

 

 

Részvételi feltételek

Jelentkezését a részvételi díj befizetésére szóló átutalásos számlánkkal igazoljuk vissza. A részvétel feltétele a részvételi díj befizetése. Az e-szeminárium – az első továbbképzési anyag kiküldése – előtti 28. napig írásban történő lemondás esetén nem számítunk fel lemondási díjat. Az e-szeminárium – az első továbbképzési anyag kiküldése – előtti 15. napig írásban történő lemondás esetén a részvételi díj 50%-át számítjuk fel technikai költségként. Ez utáni lemondás esetében is a teljes részvételi díj esedékes. Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy nem megfelelő érdeklődés esetén az e-szeminárium megtartásától eltekintsünk. Ekkor a részvételi díjat visszafizetjük, de a résztvevő további anyagi igénnyel nem léphet fel. A Kiadó a változtatás jogát fenntartja.

 

 

Jelentkezés