ForumAkademia - Facebook

Interjú Kandó György Hídépítő mérnökkel, a Beton Point Kft. ügyvezetőjével

 

-Mióta foglalkozik betontechnológiával?

-Szakmai pályafutásom során minden munkahelyemen találkoztam betonnal. Építettem metrót, atomerőművet és különböző igényes vasbeton szerkezeteket. Hosszú éveken át az ország egyik legnagyobb transzportbeton előállító vállalatának voltam az egyik vezetője, valamint részt vettem különböző szakmai anyagok és szabványok összeállításában. Ezen munkák sikeres teljesítéséhez egyre több betontechnológiai ismeretre volt szükség. Betontechnológiával eleinte kevesebbet, az idő múlásával viszont egyre többet foglalkoztam és ezt teszem napjainkban is.

-Melyek e szakma legnagyobb kihívásai, buktatói és problémái?  

-A jelenlegi legnagyobb nehézség, hogy az esetek nem kis részében egyre kevesebbet költenek a minőségre és - a beton tekintetében- olykor nem is értenek hozzá.  Mára már jelentősen csökkentek az építőipar szakmai műhelyei, ahol időt és pénzt fordítottak a továbbképzésekre és a szakmai fejlesztésekre. Ezzel a szemináriummal a betontechnológiai továbbképzésekben tátongó űrt szeretnénk valamelyest csökkenteni. Kerestük - és a Fórum Média Kft.-vel közösen meg is találtuk - azt a lehetőséget, ahol a hosszú évek során felhalmozódott szakmai tudásunkat átadhatjuk az az iránt érdeklődőknek. Közben kollégáimmal együtt folyamatosan képezzük magunkat, annak érdekében, hogy az aktuális „trendeket”, újdonságokat naprakészen ismertessük a résztvevőkkel.  Célunk, hogy minden szakmabelinek hozzáférhetően és közérthetően adjuk át a tudást. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy egy nap alatt a betontechnológia hatalmas ismeretanyaga nem osztható meg, de számtalan része – ha csak a felületén is – érinthető. Ezért a tematikában nagyobb hangsúlyt helyezünk a gyakorlatban felmerülő kérdések megválaszolására. 

 

-A Fórum Akadémia idén másodszorra rendezi meg a „Betontechnológia" című képzését. Milyen gyakorlati haszonra tehet szert az, aki részt vesz ezen az eseményen

-Az előző képzésről rendkívül jó visszajelzéseket kaptunk, ami tovább erősített minket abban, hogy ha főként gyakorlati tapasztalatokra és kérdésekre fókuszálunk, átfogó képet kapnak a résztvevők a betonról. A vetített előadás pörgő tempóban, akár menet közbeni kérdezési lehetőségekkel kerül megtartásra.  

 

-Milyenek voltak a tapasztalatai az előző szemináriumról?

-Számunkra jelzés értékű volt, hogy sokat kérdeztek a résztvevők, a szünetekben senki se ment el, végig ott maradtak az előadáson… a viccet félretéve, nagyon örültünk a pozitív visszajelzéseknek, októberben is hasonlóan, maximális szakmai színvonallal és tudással tervezzük megtartani a képzést.

 

 

A lap tetejére