Hogyan lehet nyereséges és jövőképes a német állami vasúti árufuvarozás?

A DB Cargo 5 pontos megújulási programja

Németország az „ötletek hazája” – állította a külföldi vállalatokat megszólító 2006-os reklámkampányában a német kormány. Sajnos az elmúlt tíz esztendőben nem derült ki, mennyire helytálló ez a tézis. Az azonban bebizonyosodott, hogy Németország a vasúti vállalatok hazája: 2016 augusztusában 449 vasút rendelkezett nyilvános közlekedési engedéllyel, 207 vállalat az ipari vasúti áruszállítás területén tevékenykedik.

Mitől lesz jó egy prezentáció?

A PowerPoint (a Microsoft prezentáció készítő szoftvere) egy viszonylag egyszerű program. Aki az Excelben rutinosan mozog, az itt is feltalálja magát.

Online számlázás

Az online pénztárgépek és az EKÁER bevezetését követően 2017. január 1-jétől életbe lép az online számlázás. Az online számlázás 2017. január 1-jétől próbaüzemben fog működni, majd 2017. július 1-jétől már éles rendszerként funkcionál, amely elsősorban a láncolatos áfacsalókkal szemben lesz hatékony eszköz.

Az ekáeresek termékdíja

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál az ekáeres gazdálkodókat a közelmúltban hiánypótlásra szólították fel:

Jogszabályváltozások a vasúti ágazatban

Rácz Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vasút-szabályozási osztályvezetője

 

A szaktárca osztályvezetője előadásában ismertette a vasúti karbantartó műhelyekről szóló NFM rendeletet, kitért a vasúti tárgyú kormány- és miniszteri rendeletekre, valamint helyzetjelentést adott a SOLAS tengeri egyezményről és a kidolgozás alatt álló 4. vasúti csomagra való felkészülés jelenlegi állapotáról.

A cél, hogy a digitális átalakulásban Európa élmezőnyébe tartozzon Magyarország 

A kormány határozott célja, hogy a következő években az egész országot érintő digitális fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország a digitális átalakulás versenyében Európa legsikeresebb, legjobb teljesítményre képes országai közé tartozzon - jelentette ki a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Nyíregyházán. 

Több fuvarozó kaphat napidíjat

Megváltozott a kiküldetés hivatalos fogalma – a fuvarozók esetében ennek az a fő következménye, hogy a belföldi fuvarozással foglalkozó gépkocsivezetők közül többen lesznek jogosultak a 3 ezer forintos belföldi napidíjra.