Korábbi rendezvényeinkről

Fókuszban a raktár-optimalizálás

Novemberben immáron 4. alkalommal került megrendezésre az MLBKT-SCM Tréning Központ és a Fórum Média Kiadó által szervezett közös, logisztikai vezetőknek szóló képzése.

Magyar Fuvarozói Fórum 2016 konferencia

Békés mederben folyt a Magyar Fuvarozói Fórum 2016 rendezvényünk október 12-én, a káposztásmegyeri Aquaworld konferenciatermében. A közúti fuvarozók legendás harciassága érezhetően alatta volt a korábbi években tapasztaltaknak. Talán érződik a kormányzati intézkedéscsomag hatása?

Magyar Vasút 2016 konferencia

Soha ennyi kormányzati szereplő nem volt még közlekedési témájú konferencián, mint most a Magyar Vasúton! A kiadónk és a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület által közösen szervezett konferencia fókuszában a vasút összetett kormányzati kapcsolatrendszere állt. A HUNGRAIL elnökének, Dávid Ilonának a felkérésére a külgazdasági és külügyminiszter, a fejlesztési tárca miniszterhelyettese, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára mellett több helyettes államtitkárt is köszönthettünk.

A közúti árutovábbítási szerződésekről szóló új szabályozás (KÁSZ) 2016

A júliustól hatályos új KÁSZ – azaz a közúti árutovábbítási szerződésekről szóló új, 120/2016. (VI. 7.) kormányrendeletet – nyomán a belföldi fuvarozók garanciát kapnak a fuvardíjak kifizetésére, megtérítik az állásidőt és csökken a kártérítési felelősségük az útjuk során bekövetkezett árusérülésnél. Az új rendelet a belföldön gépjárművel végzett árufuvarozásra és a gépjárműveknek gépjárművezetővel történő rendelkezésre bocsátására terjed ki.

Műszaki Ellenőrök Országos Találkozója 2016

Új fejezet nyílik a hazai építésügyi szabályozásban. Az építési törvény legújabb módosítása a közeljövőben nem kis kihívás elé állítja az építőipari szakmagyakorlókat, köztük az építési műszaki ellenőröket is. 

II. Magyar Közlekedés Konferencia

Nagy reményekkel indítottuk útjára tavaly júniusban a Magyar Közlekedés Konferenciát. Eddigi tapasztalataink azt mutatták, minél több a szereplő egy piaci szegmensben, annál nagyobb az igény a rendszeres szakmai találkozókra, a hiteles tájékoztatásra.

Fókuszban a veszélyes anyagok logisztikája és a kockázatértékelés képzés

A Fórum Média Kiadó és a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) SCM Tréning Központja – folytatva az együttműködést – először rendezte meg a Fókuszban a veszélyes anyagok logisztikája és a kockázatértékelés című 3 napos tréningjét. Ahogy az a címből is kiderül, a tréning elsődleges célja a veszélyes anyagokkal dolgozó szakemberek ismereteinek bővítése volt, ezúttal elsősorban a logisztika oldaláról megközelítve a témát.